back

З 1 жовтня для 80% українських сімей знижено тариф на електроенергію

05-10-2021 08:53

 

«Вересень був останнім місяцем, коли платіжки за світло нараховувалися за єдиним тарифом для всього населення.

Перед самим початком опалювального сезону для домогосподарств, які споживають менш як 250 кВт-год на місяць, тариф на світло буде знижений на 24 копійки. Таким чином, ці домогосподарства (а їх 80%) будуть платити за електрику по тарифу –  1,44 грн за кВт.

Діятиме такий тариф до кінця квітня 2022 року.

Для домогосподарств, які споживають понад 250 кВт за місяць тариф залишається незмінним – 1,68 грн/кВт-год. Така ж вартість –  для гуртожитків та дачних кооперативів», – повідомив голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус.

Крім того, для споживачів із багатотарифним засобом обліку залежно від часу використання застосовуватиметься коефіцієнт до фіксованої ціни.

Так, за двозонним диференціюванням за періодами часу з 23-ї до 7-ї години коефіцієнт становитиме 0,5 фіксованої ціни.

За тризонним диференціюванням він становитиме 1,5 фіксованої ціни в години максимального навантаження (з 8-ї до 11-ї години і з 20-ї до 22-ї години) та 0,4 фіксованої ціни в години нічного мінімального навантаження (з 23-ї до 7-ї години).

В інші періоди часу ціна дорівнюватиме фіксованому тарифу.

«Це дозволить більшості родин Чернігівщини пройти цей опалювальний сезон легше, а також стимулює споживачів раціонально використовувати ресурси», – наголосив В’ячеслав Чаус.

За інформацією з вебсайту Чернігівської облдержадміністрації