back

Відбулося засідання комісії щодо відбору проєктів для реалізації заходів, передбачених обласною програмою «Питна вода Чернігівської області на 2022-2026 роки»

18-02-2022 13:54

 

17 лютого в обласній державній адміністрації відбулося перше засідання комісії щодо відбору проєктів для реалізації заходів, передбачених обласною програмою «Питна вода Чернігівської області на 2022-2026 роки». Участь у роботі комісії взяли заступники голови облдержадміністрації Дмитро Синенко та Дмитро Іванов, заступник голови облради Дмитро Блауш, представники профільних структурних підрозділів ОДА та депутати обласної ради.

— Будівництво 95 свердловин глибиною 80-150 метрів з облаштуванням водорозбірних колонок у сільських та селищних населених пунктах області передбачає обласна програма «Питна вода Чернігівської області на 2022-2026 роки». Тож маємо плідно попрацювати, щоб кожен житель Чернігівщини був забезпечений якісною питною водою в найкоротші терміни, — звернувся до присутніх Дмитро Синенко.

На сьогодні не всі громади висловили бажання будувати глибинні свердловини. Наразі  лише в семи громадах виготовлення проєктно-кошторисної документації знаходиться на стадії завершення. Зокрема в Бахмацькій, Гончарівській, Дмитрівській, Макіївській, Малодівицькій, Новобілоуській та Ріпкинській. Нагадаємо, цьогоріч з обласного  бюджету виділено 10 млн грн на реалізацію програми «Питна вода Чернігівської області на 2022-2026 роки». Роботи співфінансуватимуться - 60% з обласного бюджету та 40% - кошти громади.

У ході засідання члени комісії розглянули  пропозиції громад щодо будівництва свердловин з облаштуванням водозабірних колонок та схвалили попередній перелік, де першочергово облаштовуватимуть глибинні свердловини. Інші ж громади мають час визначитися з населеними пунктами, мешканці яких найбільше потерпають від нестачі питної води, та подати заявку до обласної комісії.

За інфомацією з вебсайту Чернігівської ОДА