back

Програма “Прихисток”: Уряд затвердив понад 114 млн грн на компенсацію витрат за липень власникам житла, які прихистили переселенців

12-09-2022 09:13

 

У межах програми “Прихисток” більш як 32,7 млн грн виділено з резервного фонду державного бюджету на компенсацію витрат за липень власникам житла, які прихистили внутрішньо переміщених осіб. Також часткову компенсацію витрат на загальну суму понад 81,5 млн грн буде проведено коштом міжнародних, благодійних організацій та громадських об’єднань. Відповідне розпорядження прийняв Кабінет Міністрів України під час засідання 10 вересня.  

Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

«У цей важкий час для нашої держави українці об’єдналися та продовжують допомагати тим, хто змушений був залишити своє житло через збройну агресію росії. Своєю чергою Уряд постійно підтримує людей, які безплатно прихистили у себе вимушених переселенців. Сьогоднішнє рішення — цьому підтвердження. Дякую всім, хто долучається до важливої соціальної програми “Прихисток”», — наголосив Міністр.

Зазначимо, за інформацією, що надійшла від обласних та Київської міської військових адміністрацій, загальна кількість внутрішньо переміщених осіб за липень по Україні становила 262 606 осіб. 

Наразі відповідно до Постанови Кабміну від 19 березня 2022 р. № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану» сума компенсації на витрати за одну особу становить близько 450 грн на місяць.

Компенсацію отримуватиме власник жилого приміщення виключно у безготівковій формі.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов повідомив, що зараз Мінрегіон напрацьовує проєкт рішення Уряду, завдяки якому буде збільшено розмір допомоги господарствам вдвічі до 900 грн на місяць, які прихистили переселенців на опалювальний період.

За інформацією з вебсайту Мінрегіону