back

Найбільш вразливі жителі 4 громад Чернігівщини будуть забезпечені дровами

31-10-2022 10:00

Про вирішення цього питання, зокрема про забезпечення дровами жителів Семенівської, Новгород-Сіверської, Сновської та Городнянської громад, йшлося на сьогоднішній всеукраїнській онлайн-нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Від Чернігівської області до участі у нараді долучилися перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем, заступник начальника Чернігівської ОВА Дмитро Синенко, представники Департаменту енергоефективності, транспорту, зв’язку та ЖКГ ОВА.

У ході наради обговорювалося питання реалізації коштів субвенції на придбання, у період дії воєнного стану, деревини паливної для безоплатної видачі населенню територій, прилеглих до зони проведення воєнних (бойових) дій, а також на компенсацію витрат, пов’язаних з доставкою деревини паливної населенню.

Чернігівська область отримала субвенцію із державного бюджету в сумі 26,86 млн грн, обсяги деревини було розраховано на рівні 24,4 тис. м3, виходячи з мінімальної вартості одного м3 з доставкою – 1,1 тис. гривень. Розпорядженням начальника Чернігівської ОВА здійснено розподіл відповідної субвенції з обласного місцевим бюджетам.

Розпорядниками субвенції на придбання дров’яного палива визначено органи місцевого самоврядування. Закупівлю дров’яного палива будуть здійснювати громади в лісгоспах на території відповідних районів.

Згідно із затвердженими порядками розподілу дров’яного палива першочергово дровами будуть забезпечені соціально незахищені верстви населення, а також сім’ї військовослужбовців.

Зараз громадами вже сформовані переліки заявників на отримання дров’яного палива на місцях та розпочато роботу з укладання договорів на постачання дров’яного палива з державними лісгоспами та агролісгоспами.

Орієнтовно договори будуть укладені на наступному тижні. Перші поставки деревини здійснюватимуться після надходження коштів на рахунки підприємств лісозаготівлі з наявних на складах ресурсів паливної деревини. На складах державних лісгоспів на територіях громад - учасниць програми обліковується близько 4,3 тис. м3 паливної деревини.

Крім того, готовність долучитись до забезпечення дровами населення висловили і агролісгоспи.

За отриманою інформацією від Семенівської, Новгород-Сіверської, Сновської та Городнянської територіальних громад задля того, щоб забезпечити всіх жителів цих громад безкоштовним паливом необхідно близько 87 тис. мпаливної деревини.

За інфомацією з вебсайту Чернігівської військової адміністрації