back

Наглядова рада Фонду енергоефективності затвердила нову Програму «ВідновиДІМ»

21-11-2022 14:26

 

17 листопада Наглядова рада Фонду енергоефективності затвердила Програму «ВідновиДІМ», яка фінансуватиме будівельні роботи з відновлення житлових будівель, пошкоджених внаслідок військової агресії російської федерації проти України.

Програма «ВідновиДІМ» буде введена в дію з 21 листопада 2022 року, але не раніше дня, наступного за днем опублікування на сайті Фонду відповідного оголошення.

Учасниками Програми зможуть стати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), що створені та діють відповідно до Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» від 29 листопада 2001 року №2866-III на території Житомирської, Київської, Сумської та Чернігівської областей.

Фінансування за Програмою надаватиметься на:

  • заміну або ремонт пошкоджених віконних блоків та блоків балконних дверей, зовнішніх дверей;
  • ремонт пошкоджень фасадів та покриття будівлі; 
  • ремонт пошкодженого обладнання дахових котелень та інженерних мереж.

Фонд надаватиме учасникам Програми фінансування у формі гранту, який виплачуватиметься на безоплатній та безповоротній основі у розмірі 100% вартості витрат. Загальна сума гранту складається з сум першого і другого траншів. Вона не може перевищувати граничну суму — шість мільйонів гривень на один об’єкт відновлення.

Детально з умовами Програми можна ознайомитись за посиланням.