back

Об’єкти теплопостачання Чернігівської області отримали потужні генератори від міжнародних партнерів

19-01-2023 11:24

 

Для підтримки критичної інфраструктури Чернігівської області днями надійшли п’ять потужних генераторів загальною вартістю понад 130 тисяч доларів США. Усі вони одразу роз’їхалися до пунктів призначення — об’єктів теплопостачання. Зокрема, один потужністю 220 кВт та два по 132 кВт передано до Прилук, ще два (220 та 132 кВт) залишилися для об’єктів у Чернігові.

«Це перша партія допомоги в межах проєкту ЮНОПС Україна “Посилення стабільності постачання тепла населенню України”, що фінансується Українським гуманітарним фондом. Мета ініціативи — підвищити стабільність тепло- та електропостачання населенню в регіонах, які найбільше постраждали від війни», — розповів Тім Ларднер, Директор Офісу ЮНОПС в Україні. Він додав, що завдяки переданим генераторам дитячий будинок, будинок немовляти та лікарня у Прилуках, а також об'єкти соціальної та енергетичної інфраструктури в обласному центрі будуть забезпечені теплом у разі надзвичайної ситуації.

Зазначимо, що енергетична стабільність області й надалі залишатиметься серед пріоритетних завдань ОВА, зважаючи на постійні ракетні обстріли ворогом відповідної інфраструктури по всій країні. Тому пошук потенційних партнерів у цьому напрямі триває.

 За інформацією з вебсайту Чернігівської ОВА