back

В Чернігівській обласній дитячій лікарні встановили сонячну електростанцію

10-05-2023 11:42

 

На даху обласної дитячої лікарні Чернігова встановили сонячні панелі. Потужність цих батарей — 35 кВт. Така установка дозволить повністю  забезпечити грудний корпус навіть при максимальному навантаженні, коли включена уся слідкуюча чи лікувальна апаратура. Потужні акумулятори дають можливість накопичувати та зберігати електроенергію, навіть якщо день несонячний.

Даний проєкт було реалізовано за підтримки Благодійної організації «Фонд енергетична дія для України» в рамках реалізації двох кампаній: «100 сонячних шкіл України» та «50 сонячних лікарень». Саме в межах останньої  в жовтні 2022 року і було розпочато співпрацю з Чернігівською обласною дитячою лікарнею. Партнерами фонду в реалізації проєкту стали бренд «Garnier» та Menlo Electric. Чернігів став першим містом України, де був реалізований цей проєкт.

Ця станція є гарантованим джерелом резервного електроживлення для лікарні та дозволить не зважати на фактори відсутності електроенергії. Заклад зможе продовжувати діяльність та забезпечити  функціонування високовартісного обладнання та апаратури,  що працює у відділеннях цілодобово і потребує безперервного електропостачання.