back

Вже майже 2 мільйони гривень відшкодувань отримали ОСББ-учасники Програми «Енергодім»

15-10-2020 12:55

 

За інформацією  державної установи «Фонд енергоефективності» вартість поданих до Програми «Енергодім» проектів становить 1 млрд 368 млн 398 тис грн. Це означає, що Фонд енергоефективності поверне співвласникам більше 950 млн гривень (кошти Уряду України, ЄС та Уряду Німеччини). Станом на 9 жовтня 2020 року кількість заявок поданих до Програми - 213, з них — 154 заявки на участь вже схвалено.

Кількість та статус заявок до Програми «Енергодім» можна побачити на карті  http://bit.ly/2TUrPNC
 

Довідково.

До Фонду енергоефективності вже подано 20 заявок від ОСББ Чернігівської області на участь у програмі «ЕНЕРГОДІМ» (11 ОСББ з м. Чернігів, 4 ОСББ з м.Ніжин та 5 ОСББ з м.Прилуки).

Вартість енергоефективних заходів, запланованих ОСББ області до реалізації становить майже 93,0 млн грн. Відшкодування на проведення попереднього енергоаудиту від Фонду енергоефективності отримали 12 ОСББ Чернігівської області в обсязі 148,4 тис. гривень.

Наразі чотири ОСББ в містах Чернігів, Ніжин та Прилуки вже розпочали виконання робіт за проєктами (ОСББ «Фаворит-Попудренка 12Б» м.Чернігів, ОСББ «Мальва-10» м.Ніжин та ОСББ «Земська 39» і «Авіаторів 62» м. Прилуки).

Фонд енергоефективності – державна установа, яка надає гранти для відшкодування витрат на заходи з термореновації багатоквартирних будинків з ОСББ.

Умови програми “Енергодім” Фонду енергоефективності, за якою ОСББ отримують гранти, вимагають запровадження комплексних технічних рішень з енергоефективності будівель з урахуванням кращих європейських практик. В результаті їх реалізації співвласники таких будівель зможуть не лише заощаджувати кошти на комунальних послугах та зменшити енергоспоживання, підвищити рівень комфорту, вартості квартир та якості свого життя, а й зменшити викиди СО2.

Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів Держбюджету України, фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини. Програма “Енергодім” Фонду енергоефективності реалізується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією – IFC (IFC – Міжнародна фінансова корпорація, Група світового банку), Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ в Україні) GmbH та Програмою розвитку ООН (ПРООН в Україні).

В усіх регіонах України працюють регіональні консультанти проекту IFC з підтримки діяльності Фонду енергоефективності, які забезпечують постійне інформування про Програму Фонду енергоефективності та супровід проектів для ОСББ. Регіональний консультант на території Чернігівської області - Микола Коломієць, (050)851-5671, [email protected]