back

Запрошуємо до обговорення рамкового законопроєкту «Про управління відходами»

27-10-2020 10:51

 

Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування оголосив про початок обговорення рамкового законопроекту № 2207-1-д "Про управління відходами", який готується до другого читання (до тексту документу було подано 1563 пропозиції від народних депутатів).

Обговорення відбуватиметься в рамках роботи підкомітету з питань державної політики у сфері поводження з відходами. Тож упродовж 27 жовтня – 26 листопада буде проведено низку засідань для розгляду пропозиції.

До участі запрошуються: народні депутати України, представники органів виконавчої влади, експерти українських та міжнародних організацій та асоціацій, представники бізнес асоціацій, асоціацій в сфері управління відходами, органів місцевого самоврядування тощо, а також представники національних антикорупційних органів, Комітету Верховної Ради з питань запобігання корупції та ЗМІ.

Реєстрація учасників засідань є обов’язковою та відкрита за посиланням: https://cutt.ly/NgQyv3R

Матеріали доступні тут:   https://cutt.ly/HgQyzLl

З графіком обговорення пропозицій та більш детальною інформацією можна ознайомитися за посиланням:   https://cutt.ly/xgQychV

Наразі, в Україні триває підготовка законодавчої бази для реформування системи управління відходами відповідно до кращих європейських практик.

Головна ціль, на якій неодноразово наголошувало Міндовкілля, – це зменшення генерації відходів. Відходи мають збиратися, перероблятися, повторно використовуватися, безпечно та екологічно утилізовавуватися, і лише в крайньому випадку – захоронюватися на полігоні.

За інформацією Міністерства захисту довкілля

та природних ресурсів України