back

До уваги бюджетних установ – споживачів електричної енергії

19-11-2020 09:14

 

Наголошуємо на необхідності термінового проведення бюджетними установами процедур закупівлі для укладення договору про постачання електричної енергії.

Згідно з п. 13 розділу XVII Закону України «Про ринок електричної енергії» на період з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2020 року бюджетним установам незалежно від розміру договірної потужності та іншим споживачам, електроустановки яких приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 150 кВт, універсальні послуги надаються постачальником таких послуг.

З 01 січня 2021 року право на отримання універсальної послуги матимуть побутові споживачі та малі непобутові споживачі з потужністю до 50 кВт, а бюджетні установи і непобутові споживачі з договірною потужністю від 50 до 150 кВт втратять своє право на отримання універсальної послуги

Постачання електричної енергії має здійснюватись лише за договором про постачання електричної енергії споживачу за вільними цінами. У разі неукладення такого договору з електропостачальником до 31 грудня 2020 року протягом періоду, що не перевищує 90 днів від дати припинення строкового права на універсальну послугу, постачання електричної енергії здійснюватиметься постачальником «останньої надії», вартість електричної енергії у якого значно вища.

Наразі постачальником «останньої надії» є ДП «Укрінтеренерго», тариф на послуги якого на IV квартал 2020 року – 239,28 грн/МВт•год (без ПДВ).

На території Чернігівської області постачальник універсальних послуг – ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ». Тариф на послуги постачальника універсальних послуг з 01 листопада 2020 – 89,24 грн/МВт·год (без ПДВ).

Довідково: універсальна послуга - постачання електричної енергії побутовим та малим непобутовим споживачам, що гарантує їхні права бути забезпеченими електричною енергією визначеної якості на умовах, визначених відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії», на всій території України (ст.1 Розділу І Закону України «Про ринок електричної енергії» від 13.04.2017 року № 2019-VIII).