back

Мінрегіон долучився до інформаційної кампанії GIZ щодо енергоефективних рішень для ЦОВВ

10-12-2020 09:48

 

8 грудня стратегічною сесією на тему термомодернізації центральних урядових будівель,  було розпочато інформаційну кампанію “Держава починає з себе: показові проекти з енергоефективності в ЦОВВ” проекту GIZ “Просування енергоефективності та імплементація Директиви ЄС про енергоефективність в Україні”.

Недаремно стратегічна сесія  є інструментом визначення цілей  та розробки плану тактичних дій. На цьому вебінарі, учасники, якi об’єдналися заради спільної цiлi – зробити нашу державу більш енергоощадною та енергоефективною, почули  й про стратегію і про тактику.

Перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський зазначив важливість впровадження енергоефективних рішень не тільки в приватному житловому секторі, але й в будівлях, де надаються суспільні  послуги та в будівлях центральних органів виконавчої влади (ЦОВВ).

Також він подякував за партнерство усім українським та німецьким представникам  GIZ, завдяки співпраці з якими, в будівлі Міністерства розвитку громад та територій вже  реалізовано ряд  енергоефективних заходів.

Своєю чергою заступниця директора проекту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні»  Іма Хренова-Шимкіна зауважила, що реалізація проектів з енергоефективності та клімату набуває особливого значення в умовах пандемії, бо забрудненість   атмосфери та відсутність чистого повітря в містах, не можуть не впливати на кількість ускладнень в тому числі й після захворювання на COVID-19.

Також вона зазначила, що GIZ й надалі планує надавати донорську та експертну допомогу та в колаборації з профільними Міністерствами сприяти енергоефективній реновації будівель, які належать  ЦОВВ.

Генеральний директор Директорату енергоефективності Міністерства розвитку громад та територій Дмитро Петрунін, у своїй промові поділився інформацією, щодо кроків які дозволять втілити в життя  план  заходів з реалізації стратегії імплементації Директиви 2012/27/ЄС, зауважив, що вже створено базу даних енергетичних та технічних характеристик будівель центрального уряду і також проводиться моніторинг енергоспоживчих характеристик цих будівель. Така база  є консолідованим джерелом інформації та ефективним інструментом для планування модернізації цих будівель.

Консультанти проекту «Просування енергоефективності  та імплементація Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» Максим Ремез та Вадим Литвин розповіли  про цілі та  досягнення проекту з термомодернізації будівель ЦОВВ. Також в презентаціях були висвітлені перелік важливих заходів з підвищення енергоефективності, зроблені акценти на поєднанні добре налаштованих  для ефективного використання технічних систем  та навченого персоналу.

У рамках інформаційної кампанії відбудеться ще 4 вебінари:

  • 11 грудня: ««Енергоефективна карта будівлі Кабінету Міністрів України: звіт з технічного та тепловізійного обстеження»
  • 14 грудня: ««Енергоефективна реновація будівель Секретаріату Кабінету Міністрів: проведені заходи та плани на майбутнє»
  • 18 грудня «Крок до енергонезалежності: показовий проект Міністерства розвитку громад та територій України»;
  • 22 грудня «Реалізація енергоефективних заходів на базі Міністерства освіти та науки України».

 

Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією.

За інформацією з вебсайту Мінрегіону