back

«Теплі кредити»-2021: банки розпочинають видачу кредитів населенню

26-03-2021 09:57

 

Держенергоефективності підписано із банками-партнерами договори про взаємодію для реалізації державної програми «теплих кредитів» для населення у 2021 році.

Ощадбанк та Укргазбанк готові розпочати у цьому році видачу населенню, що мешкає в індивідуалних будинках, «теплих кредитів», частину яких відшкодує держава, а саме:

  • 35 % - на енергоефективні заходи у приватних будинках;
  • 20 % - на твердопаливні котли (35% - для субсидіантів).

Також у 2021 році розширено заходи програми. Українці мають унікальну нагоду отримати державну підтримку, встановлюючи таке обладнання:

  • електроакумулюючі системи (системи накопичення енергії);
  • електрозарядки для електромобілів;
  • інтелектуальні лічильники електричної енергії.

Пріоритет держави на сьогодні – підтримати та допомогти населенню впроваджувати енергоефективні заходи. Адже підвищення енергоефективності у будинку – це єдиний надійний спосіб зменшити витрати на комунальні послуги та одночасно створити комфортні умови в оселі.

Як показує досвід учасників програми, комплексна термомодернізація будинку дає найкращий ефект – до 50% економії на опаленні.

Оскільки щороку спостерігається високий попит на програму вже впродовж перших місяців її роботи, рекомендуємо усім охочим раніше звертатися до Ощадбанку та Укргазбанку, щоб встигнути отримати фінансування на енергоощадні заходи.

Зробіть своє житло енергоефективним і комфортним, а платіжки – меншими!

Водночас звертаємо увагу усіх позичальників на необхідність дотримання умов карантину та використання дистанційних каналів обслуговування у банках.

З метою підвищення рівня енергоефективності в житловому секторі Чернігівської області, рішенням Чернігівської обласної ради від 26 січня 2021 року № 7-2/VIII затверджено Програму стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення Чернігівської області на 2021 рік.

Відповідно до умов Програми, власники індивідуальних, одно- та двоквартирних будинків Чернігівської області матимуть можливість отримати компенсацію з обласного бюджету в розмірі 10 пунктів процентної банківської ставки за кредитами залученими фізичними особами на здійснення енергоефективних заходів в рамка участі у державній програмі «теплі кредити».

Обсяг виділених коштів з обласного бюджету на реалізацію Програми у 2021 році становить 1,0 млн гривень.

ДовідковоЗ питань участі у програмі «теплих кредитів» звертайтеся до Call-центру Держенергоефективності: (044) 296-71-60,  (044) 292-32-57, [email protected], Департаменту ЕТЗ та ЖКГ Чернігівської ОДА (0462) 777-233 або на електронну адресу depenergo0901@cg.gov.ua, а також до Укргазбанку та Ощадбанку.

Деталі щодо умов програми: https://saee.gov.ua/uk/consumers/tepli-kredyty.

За інформацією з вебсайту Держенергоефективності