back

Вже більше 2 тис. сімей залучили 84 млн грн «теплих кредитів» за час роботи програми у цьому році

14-04-2021 10:24

 

З моменту старту в квітні цього року, державна програма з енергоефективності «теплі» кредити залучає все більше учасників.

Якщо у перший тиждень роботи програми сім’ї отримали майже 33 млн грн кредитів, то у другий тиждень – вже 50 млн гривень.

Всього банки видали 83,8 млн грн «теплих кредитів», з яких:

• 82 млн грн – на енергоефективні заходи у приватних будинках;

• 1,8 млн грн – на твердопаливні котли.

«Підвищити енергоефективність у своїй оселі, менше сплачувати за комунальні послуги, жити в комфорті – усі ці бажані цілі мотивують сім’ї до активних дій. І держава надає допомогу у вигляді часткової компенсації від 20 % до 35% за «теплим» кредитом.

Нагадуємо, що «теплі кредити» для індивідуальних домогосподарств надають Ощадбанк та Укргазбанк.

Із повним переліком обладнання, що підпадає під програму, можна ознайомитися на сайті Держенергоефективності: https://saee.gov.ua/uk/consumers/tepli-kredyty.

Довідково: На початку 2021 року рішеннями Чернігівської обласної ради затверджено Програму стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення Чернігівської області на 2021 рік. На її реалізацію бюджетом передбачено 1,0 млн гривень. Мешканці Чернігівської області матимуть можливість отримати компенсацію 10 пунктів процентної банківської ставки за кредитами, залученими на підвищення рівня енергоефективності в своїх помешканнях.

Зробіть своє житло теплим і комфортним! Будьте енергоефективними!

 

За інформацією з вебсайту Держенергоефективності