back

Ощадбанк став партнером Фонду енергоефективності у реалізації програми “Енергодім”

16-04-2021 12:32

 

Державний ощадний банк України (Ощадбанк) став партнером Фонду енергоефективності у реалізації масштабних проектів з комплексної енергомодернізації житла українців за Програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків “Енергодім”.

Відповідну угоду про співпрацю підписали Юлія Головатюк-Унгуряну, директорка Фонду енергоефективності та Ольга Байцар, член правління Ощадбанку, відповідальна за мікро-, малий та середній бізнес. 

«Ми розпочинаємо співпрацю з Ощадбанком, якому довіряє значна частина українців. Тож, впевнена, таке партнерство дозволить пожвавити енергоефективний сектор та сприятиме залученню ще більшої кількості наших громадян до здійснення енергоефективних заходів у своїх оселях», – коментує Юлія Головатюк-Унгуряну. 

З появою нового банку-партнера сукупна потужність банківських партнерських відділень Фонду охоплює 3 911 установ, що становить 55% усієї банківської системи України. Тобто в кожному другому відділенні банку країни, вже є доступ до програми “Енергодім” Фонду енергоефективності.

Банки-партнери виступають “єдиним вікном”, через яке ОСББ можуть подавати заявки на участь в програмі “Енергодім”, на рахунок, відкритий в банку-партнері, ОСББ отримують гранти від Фонду енергоефективності.

В рамках нового партнерства Ощадбанк також надаватиме позики ОСББ для реалізації заходів з енергоефективності. 

Довідково: 

Фонд енергоефективності  —  єдина в Україні державна установа, створена Урядом України як інструмент модернізації багатоквартирного житлового фонду держави. Діяльність установи полягає у наданні грантів, що компенсують більшу частину витрат ОСББ на впровадження заходів з енергоефективності у багатоквартирних будинках за програмою “Енергодім”.

Програма “Енергодім”  надає можливість не лише модернізувати внутрішні системи старих будинків, провести зовнішнє утеплення, а й зменшити споживання енергії та витрати мешканців на комунальні послуги.

Програма фінансується за рахунок коштів статутного капіталу Фонду, що формується за рахунок Державного бюджету України, а також внесків Європейського Союзу та Уряду Німеччини, реалізується у співпраці з IFC, GIZ та ПРООН.

         За інформацією з вебсайту Фонду енергоефективності