back

Процедура подачі заявок на участь у Програмі «Енергодім» стане простішою

09-07-2021 14:31

 

Вступила в дію восьма редакція Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім». 

Програмою передбачено подача заявки та супровідних документів на спеціальному веб-порталі в онлайн-режимі. Комунікація з Фондом енергоефективності буде відбуватися через особистий кабінет користувача. Це істотно спростить процедуру подачі заявки, допоможе уникнути помилок та скоротить час надходження документів до Фонду. 

Втім, подача документів через особистий кабінет не є обов’язковою, можливість  подати заявку офлайн через обраний банк-партнер або безпосередньо до Фонду в дозволених Програмою випадках, залишиться. Водночас подача заявки онлайн не зобов’язує подавати до Фонду оригінали документів. 

Веб-портал для подачі заявок має запрацювати вже цього місяця — наприкінці липня 2021 року, а до 27 липня  2021 року Фонд буде приймати документи як за формою нової чинної редакції, так і за формами встановленими попередньою редакцією.

Зазначимо, Фондом енергоефективності передбачено навчання щодо користування порталом після того, як сервіс запрацює. 

Також схвалено інші суттєві зміни до програми “Енергодім”, що передбачають: 

  • спрощення процедури прийняття рішень щодо заявок, відтепер повідомлення про доопрацювання заявок надсилається до ОСББ на підставі висновків структурних підрозділів, а не рішення Дирекції;
  • зняття обмеження щодо продовження строку розгляду заявок (зокрема у випадку потреби перевірки отриманої інформації від ОСББ шляхом отримання інформації від третіх осіб);
  • затвердження Наглядовою радою заявок у випадку, якщо від одного ОСББ подано декілька заявок на загальну суму більше ніж 5 млн грн.

Довідково: Для додаткової підтримки ОСББ на території області також діють обласна Програма підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Чернігівської області «ЕНЕРГОДІМ» на 2021-2023 роки, учасники якої можуть отримати компенсацію частини відсоткової ставки (10%) при щомісячній сплаті коштів по залученому кредиту, та 9 місцевих програм співфінансування заходів з енергозбереження в житловому секторі (в містах Ніжин, Мена, Носівка, Корюківка та селищах Сосниця, Срібне, Любеч).

За інформацією з вебсайту Мінрегіону