back

Увага! Погіршення погодних умов

21-01-2022 14:14

 

Вдень 21-22 січня у Чернігові та Чернігівській області очікуються посилення вітру 15-20 м/с. Пориви вітру можуть спричинити утворення локальних переметів на автошляхах.

21 січня по м. Чернігову - хмарна погода з проясненнями, вдень невеликий сніг, мокрий сніг. Температура вночі 4-6º, вдень 0-2º морозу. По Чернігівській області - хмарна погода з проясненнями, вночі та вдень невеликий сніг, мокрий сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Температура вночі 3-8º, вдень 0-5º морозу. Такі погодні умови є причиною утворення ожеледиці на асфальтобетонному покритті автомобільних доріг.

Водії, завжди враховуйте погодні умови при плануванні поїздок та раціонально оцінюйте обстановку! Просимо вас бути уважними та обережними на зимовій дорозі! Обирайте безпечну швидкість та маневри відповідно до погодніх умов, адже гальмівний шлях на промерзлому та мокрому покритті є довшим. Тримайте дистанцію з іншими транспортними засобами. Не допускайте різкого гальмування. Знижуйте швидкість перед населеними пунктами та пішохідними переходами. Особливо обережно слід проїжджати мости та естакади.

Автівки мають бути перевзуті у зимову гуму з нормальними протекторами.

Водіям вантажівок слід мати ланцюги протиковзання, обов'язково використовувати їх на ділянках з крутим підйомом та спуском.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах загального користування державного значення та надання інформації про стан проїзду Служба автодоріг у Чернігівській області має цілодобову гарячу лінію:

(0462) 661-893, 941-141 - зі стаціонарного;

0952714374 - з мобільного.

 

За інформацією Служби автомобільних доріг у Чернігівській області