back

Програма «Прихисток»: Загальна сума на компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у серпні становить майже 117 млн грн

17-10-2022 14:14

 

Кабінет Міністрів України виділив із резервного фонду державного бюджету понад 34 млн грн на компенсацію витрат за серпень власникам житла, які прихистили вимушених переселенців. Відповідне розпорядження № 901-р Уряд ухвалив 14 жовтня. 

Також за серпень часткову компенсацію витрат за 22 областями на загальну суму понад 82 млн грн буде проведено коштом міжнародних благодійних організацій та громадських об’єднань, а саме: Товариством Червоного Хреста України.

«Уряд продовжує підтримувати українців, які надають своє житло для вимушених переселенців. Лише у серпні у межах соціальної програми «Прихисток» притулок отримали  понад 385 тисяч тих, хто через війну втратив можливість жити у своїх власних оселях.  Але кількість тих, хто прихистив, набагато більша. Дякую всім, хто і надалі долучається до цього проекту. Окрема подяка нашим міжнародним партнерам, які долучилися до фінансування цієї важливої соціальної програми», — наголосив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов

Зазначимо, що компенсацію власник житлового приміщення отримує виключно в безготівковій формі. 

Раніше Уряд вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб. Йдеться про збільшення вдвічі суми грошової допомоги (близько 900 грн) у період опалювального сезону власникам житла, які прихистили в себе вимушених переселенців.

Нагадаємо, 10 вересня у межах програми «Прихисток» більш як 32,7 млн грн виділено з резервного фонду державного бюджету на компенсацію витрат за липень власникам житла, які прихистили внутрішньо переміщених осіб.

За інформацією з вебсайту Мінрегіону