back

Дотримання перевізниками вимог законодавства в частині безпеки пасажирських перевезень – наша головна вимога

01-08-2023 15:53

 

Сьогодні в приміщенні Чернігівської обласної державної адміністрації відбулась нарада під головуванням заступника голови Дмитра Синенка спільно з Відділом державного нагляду (контролю) в Чернігівській області Державної служби України з безпеки на транспорті. На нараду були запрошенні представники  автомобільних перевізників, що здійснюють пасажирські перевезення на території Чернігівської області.

Автомобільним перевізникам було доведено, що з 01 по 31 серпня 2023 року Відділом державного нагляду (контролю) в Чернігівській області Державної служби України з безпеки на транспорті буде проводитися комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті «АВТОБУС-2023».

Відтак при здійсненні заходів державного нагляду (контролю) особлива увага буде приділятись:

  • технічному стану транспортних засобів;
  • обов’язковому проведенню предрейсових медичних оглядів водіїв;

-  виконання вимог щодо дотримання режиму праці та відпочинку водіями автобусів;

- дотримання визначеного маршруту та розкладу руху згідно з укладеним договором, відповідності транспортних засобів умовам перевезень та параметрам комфортності.

Також було наголошено на необхідності проведення перевізниками інструктажів з водіями автобусів стосовно утримання автобусів в технічно справному стані, а також додержання правил дорожнього руху.

Нагадаємо, що в липні цього року Чернігівською обласною державною адміністрацією спільно з Укртрансбезпекою та Патрульною поліцією було проведено 28 рейдових перевірок перевізників, що здійснюють перевезення пасажирів без відповідних дозвільних документів, за результатами яких на перевізників було складено близько 320 протоколів та актів на загальну суму три мільйони двісті тисяч гривень.