back

Попередньо ізольовані труби для Корюківської громади: допомога від донорів

03-08-2023 15:41

Корюківська громада отримала попередньо ізольовані труби в рамках проєкту екстреного реагування від Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), які будуть використані для модернізації найбільш аварійних ділянок мережі централізованого теплопостачання в місті Корюківка. Завдяки підтримці DOBRE 400 метрів старих труб замінять новими енергоефективними, що покращить якість теплопостачання для Ліцею №1, садочку «Веселка» та окремих житлових будинків, які під’єднані до цієї лінії.

Щиро вдячні Програма DOBRE за підтримку в цей складний час війни.

Дана допомога донора є суттєвою в рамках комплексного проєкту Корюківської міської ради з модернізації системи централізованого теплопостачання. Протягом 2023 – 2024 років заплановано:

  • за кошти міського бюджету та кошти державної субвенції здійснити переведення котельні з газових котлів на твердопаливні котли;
  • за кошти міського бюджету провести повне оновлення теплової мережі котельні з метою забезпечення стабільного теплопостачання міста;
  • за кошти донорів, кредитні кошти та ресурси бюджетів всіх рівнів здійснити повну заміну застарілих мереж на енергоефективні.

Це дозволить надалі відмовитись від використання дорогого газу замінивши його місцевими видами палива. Таким чином громада не лише економитиме ресурси, а й створить умови для розвитку місцевого бізнесу з перероблення відходів деревини.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) — це дев’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією «Глобал Ком’юнітіз» (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програму спрямовано на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку територіальних громад, підвищення рівня залучення громадян до прийняття рішень і забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні.

За інформацією з вебсайту Корюківської міської ради