16 серпня 2023

16 вересня 2023 року під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» у 24 регіонах з дотриманням  обмежень воєнного часу, враховуючи норми безпеки та географічні особливості регіонів, Україна традиційно приєднається до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з 70 мільйонами учасників у 191 країні Світу. 

У зв’язку з воєнним станом, учасників закликають не робити масові скупчення та брати участь лише у прибираннях на рекомендованих та дозволених органами місцевого самоврядування локаціях, попередньо пройшовши інструктажі техніки безпеки, навчання та під час сигналу тривоги спускатись в укриття. Деталі та інструкції в новинах на сайті www.letsdoitukraine.org

Формати участі будуть різні в залежності від географічного розташування та безпеки: 

  • Для всіх, онлайн: Цифрове прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет ресурсів, дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу – реєстрація результатів на сайті letsdoitukraine.org/digitalcleanup.
  • Колективні прибирання на території установ, організацій, закладів освіти. За такої форми кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – перевірена ДСНС на безпечність, у випадку сигналу тривоги всі мають спускатись в укриття.
  • Традиційні прибирання допускаються виключно на рекомендованих органами місцевого самоврядування локаціях.
  • Формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини recyclingpoints.org «Знайди, сортуй, здавай» сортування вторинної сировини та відправка на переробку.
  • Розбір завалів.

Українці за кордоном також можуть приєднатися. Організувати онлайн або офлайн прибирання, подякувати приймаючим містам та підтримати своє рідне місто навіть на відстані.

Важливо! Зареєструйте результат своєї участі у Всесвітньому дні прибирання за посиланням до 25 вересня 2023 року включно https://forms.gle/zjQtrZoL3KXZ5hP18

Повний інструктаж з протимінної безпеки можна переглянути за посиланням: https://letsdoitukraine.org/2023/07/ldu-instructions-bezpeka-wcd-2023/