back

Опалювальний сезон 2023/24 року у Чернігівській області офіційно розпочато

19-10-2023 09:56

 

Завдяки спільним зусиллям обласної, районних, місцевих влад та професійності працівників теплопостачальних підприємств області протягом літнього періоду, у надскладних умовах вдалось забезпечити стовідсоткову готовність теплопостачального господарства області до початку холодів.

На сьогодні всі котельні області забезпечені альтернативними джерелами живлення та запасом паливо-мастильних матеріалів у кількості, необхідній для забезпечення сталої їх роботи на випадок настання обставин непереборної дії.

Районними військовими адміністраціями області та органами місцевого самоврядування розроблені плани дій на випадок виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах тепло-, водопостачання та водовідведення.

Відповідно до вимог чинного законодавства рішення про початок опалювального періоду приймаються виключно органами місцевого самоврядування, тому розпорядженням Начальника Чернігівської обласної військової адміністрації від 09.10.2023 № 667 «Про початок опалювального періоду 2023/2024 року» органам місцевого самоврядування рекомендовано:

першочергово забезпечити теплом заклади охорони здоров’я, будинки-інтернати системи соціального захисту населення, заклади загальної середньої та дошкільної освіти;

та в разі, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря не перевищуватиме + 8ºС забезпечити подачу теплоносія до житлового фонду всіх форм власності.

На сьогодні рішення про початок опалювального періоду прийняті всіма органами місцевого самоврядування, на території яких надається послуга з централізованого постачання теплової енергії та гарячої води.

За оперативною інформацією, на сьогодні 201 котельня Чернігівської області генерує  теплову енергію.

Теплом забезпечені 99 дитячих садочків, 124 заклади загальної середньої освіти та  63 заклади охорони здоров’я області.

За результатами спільної роботи Чернігівської обласної військової адміністрації, Чернігівської міської ради та керівництва КП «ТКЕ» Чернігівської міської ради вдалося забезпечити початок опалювального періоду і для споживачів, що отримують тепло та гарячу воду від Чернігівської ТЕЦ.

Подача теплової енергії житловому фонду вже розпочато у м. Чернігів, тепло подається до  390 будинків, у містах Прилуки, Ніжин подачу теплоносія буде забезпечено найближчими днями.

Звертаємо вашу увагу, що подача теплоносія до багатоквартирних житлових будинків це процес, що може зайняти декілька днів, та іноді потребує уваги самих мешканців, тому в разі виявлення повітряних пробок у внутрішньобудинкових мережах просимо вчасно звертатися до представників теплопостачальних підприємств для забезпечення усунення недоліків та належної циркуляції теплоносія у відповідних мережах.

Питання початку опалювального сезону 2023/24 року перебуває на цілодобовому контролі Департаменту, Чернігівської обласної військової адміністрації та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.