back

До уваги автомобільних пасажирських перевізників!

27-11-2023 09:06

 

Попередження про небезпечні метеорологічні явища І рівня небезпечності (НМЯ І).

Вдень 27 листопада по м. Чернігову та області очікується значний сніг. Протягом доби 27 листопада – посилення вітру до 16-21 м/с, хуртовина (І рівень небезпечності, жовтий).

 

На 27 листопада

Вдень  27 листопада сніг, в решту часу значний сніг, хуртовина. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-східний з переходом на західний 7-12 м/с, протягом доби 27 листопада пориви 16-21 м/с. Температура протягом доби 0-5º морозу.                                                                        

На 28-29 листопада

28 листопада невеликий сніг. Температура вночі 4-9º, вдень 2-7º морозу. 29 листопада сніг, місцями значний сніг. Температура вночі 4-9º морозу, вдень від 3º морозу до 2º тепла.              

 

Водії, завжди враховуйте погодні умови при плануванні поїздок та раціонально оцінюйте обстановку! Просимо вас бути уважними та обережними на зимовій дорозі! Обирайте безпечну швидкість та маневри відповідно до погодних умов, адже гальмівний шлях на промерзлому та мокрому покритті є довшим. Тримайте дистанцію з іншими транспортними засобами. Не допускайте різкого гальмування. Знижуйте швидкість перед населеними пунктами та пішохідними переходами. Особливо обережно слід проїжджати мости та естакади.

Автівки мають бути перевзуті у зимову гуму з нормальними протекторами.

З метою забезпечення безпеки пасажирських автоперевезень та оперативного реагування на можливе ускладнення проїзду на автомобільних дорогах в зимовий період, просимо надавати Департаменту енергоефективності, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства Чернігівської обласної державної адміністрації інформацію про небезпечні ділянки доріг на автомобільних шляхах області.

 

Інформацію надавати за телефоном:  (0462)  67-55-33