back

Як ОСББ відновити пошкоджений будинок завдяки участі у державній програмі «ВідновиДім»

20-03-2024 15:36

 

Програма ДУ Фонд енергоефективності «ВідновиДім» є реальним механізмом підтримки ОСББ при проведенні відновлювальних робіт своїх будинків, які були пошкоджені внаслідок військової агресії російської федерації.  Учасники Програми можуть отримати грант, що покриває 100% суми ремонтних робіт, при цьому 70% суми авансуються.

За отриманий грант, максимальна сума якого становить 7,9 млн грн, ОСББ у межах Програми «ВідновиДІМ» можуть виконати наступні роботи:

замінити або відремонтувати вікна, блоки балконних і зовнішніх дверей;

відремонтувати пошкоджені фасади і покриття будівель, обладнання дахових котелень та інженерних мереж;

провести ремонтно-відновлювальні роботи внутрішнього опорядження у під’їздах;

забезпечити безперешкодний доступ для маломобільних груп населення — встановити пандуси та підйомники.

Відшкодування проведення робіт відбувається наступним чином:

перший транш гранту — 70% вартості матеріалів і робіт — ОСББ отримує авансом, після приєднання до грантового договору; 

другий транш — 30% виплачується після завершення робіт.

Допомагають відновлювати будинки за принципом «краще, ніж було» вимоги, встановлені Фондом енергоефективності до матеріалів, що використовуються під час ремонтів. Крім того, виконані роботи обов’язково верифікуються, що гарантує високий рівень якості ремонтів.

Наразі Фонд отримав від ОСББ 450 заявок на участь у цій Програмі на загальну суму майже 900 млн грн. Приєднатися до неї можуть ОСББ з усіх куточків країни, будинки яких пошкоджені внаслідок обстрілів.

Довідково: До Фонду енергоефективності від ОСББ м. Чернігів на участь у Програмі «ВідновиДім» було подано 13 заявок. ОСББ, чиї заявки було схвалено, вже отримали 15,0 млн грн для виконання робіт по відновленню.  На сьогодні 8 ОСББ вже завершили роботи, два ОСББ продовжують їх виконання. Заявки від 3 ОСББ перебувають на розгляді Фонду енергоефективності.

За додатковою інформацією щодо умов участі у Програмі «ВідновиДім» можна звернутися до регіонального радника ДУ Фонд енергоефективності у Чернігівській області Миколи Коломійця, тел. 050 851 56 71.

 

За інформацією з вебсайту ДУ Фонд енергоефективності