back

Держенергоефективності та Посольство Великобританії в Україні розглянули можливі шляхи партнерства у питаннях декарбонізації та енергоефективності

10-07-2020 10:26

Т.в.о. Голови Держенергоефективності К. Гура та заступник Голови Ю. Шафаренко провели онлайн-зустріч із першим секретарем з питань енергетичної політики Департаменту міжнародної торгівлі Посольство Великобританії в Україні Кеті Котлер та її колегами.

Представники Посольства привітали новопризначених керівників та висловили зацікавленість до поглиблення діалогу та обміну інформацією.

У свою чергу, К. Гура запевнив: «Ми цінуємо можливість співпрацювати із Посольством та розвивати ділові зв’язки з однією із найбільш високорозвинених країн світу, особливо у контексті глобального тренду декарбонізації економіки».

Під час зустрічі сторони актуалізували напрями для можливого партнерства.

Зокрема, К. Гура нагадав, що Держенергоефективності спільно із НКЦПФР, GIZ, UNIDO та головним офісом «Climate Bonds Initiative» в Лондоні працювало над нормами вже прийнятого у ц.р. Закону України щодо запровадження нових фінансових інструментів, зокрема, у частині зелених облігацій. 

«Наразі Агентство вже розробляє підзаконну базу та вивчає можливості пілотних випусків зелених облігацій різними категоріями емітентів. Тож, ми зацікавлені у досвіді Великобританії, що входить до провідних країн - емітентів зелених облігацій та допомагає іншим країнам розвивати ці ринки», - підкреслив К.Гура.

Також сторони сфокусувалися на питаннях енергоефективності у житловому, бюджетному секторах, промисловості, а також на перспективах впровадження систем акумулювання енергії, проектів «waste-to-energy», використання біогазу, біометану.

Наприкінці зустрічі сторони наголосили на важливості співпраці та участі України у Конференції ООН з питань змін клімату (СOP26), що перенесено на наступний рік.

За інформацією з вебсайту Держенергоефективності